Vendre integrasjon

Vendre er en komplett e-handelsplattform som inneholder alle komponentene du trenger for å drive e-handel, uavhengig av om du selger B2C, B2B eller et eget varemerke.

Med integrasjonen mellom Rule og Vendre kan du automatisk synkronisere og sende hendelser som skjer i nettbutikken din direkte til din konto i Rule, for å enkelt nå ut til kunder via e-post og sms.

Behandle kundene dine direkte etter at de har handlet i butikken din ved hjelp av automatiseringer i Rule som er basert på kjøpsatferdsdata fra butikken din. På denne måten vil kommunikasjonen din bli mer treffsikker og personlig.

Vi vil gå gjennom:

1. Om integrasjonen
  2. Installasjon
  3. Bruk
  4. Importere historiske ordre, en henting som kjører om gangen
  5. Datafelter som sendes til Rule

Om integrasjonen

Denne integrasjonen bruker Vendre webhook-triggere for å sende kunde- og ordredata til Rule når visse hendelser oppstår på Vendre-plattformen.

Mer informasjon om Vendres webhooks og API finner du her.

Installasjon

1. På Vendre-adminpanelet, naviger til delen 'Apper og integrasjon' i navigasjonsvinduet og klikk på 'Webhooks'
  2. Opprett en API-nøkkel i Rule-kontoen din, gå til 'Innstillinger' > 'Utvikler' > Opprett en ny API-nøkkel > Gi API-nøkkelen et navn > Kopier API-nøkkelen
  3. Webhook-URL-en skal settes sammen med API-nøkkelen som vises nedenfor (eller du kan angi API-nøkkelen din i tekstboksen nedenfor for å automatisk sette sammen webhook-URL-en).
  4.  Skriv inn Rule API-nøkkel:
    https://ix.rule.io/vendre?apikey=APIKEYHER
  5. På Vendres webhook-side, lim inn webhook-URL-en (kombinert med API-nøkkelen) i URL-feltet for den webhooken du vil aktivere. Det anbefales å aktivere alle tilgjengelige webhooks for å ha den mest komplette settet av data tilgjengelig på Rule.

6. For å teste webhooks, utløs hendelsene fra nettbutikken for de webhooks som er lagt til (som å opprette en ny ordre, opprette en ny kunde eller oppdatere en kundes informasjon). Når en webhook er utløst, kan du se webhook-loggene nederst på webhooks-siden på Vendre for å bekrefte at data ble sendt til Rule.

Integrasjonen er nå fullført og du vil kunne se kundehendelser inne i Rule-plattformen fordi tilkoblingen gjør at Vendre sender over dataen til Rule så snart en hendelse oppstår.

Når du er ferdig med innstillingene dine, gjør et testanrop til Rule for alle dine flyter, da vil du kunne se i kontoen din i Rule hvilken data du mottar og til hvilken tagg.

Bruk

Webhook-hendelse i VendreTagg i RuleData som sendes til RuleBeskrivelse
Kunde lagt tilVendre, Nyhetsbrev*Prenumerantdata
Utløses når en ny kunde opprettes (f.eks. en ny kunde oppretter en bestilling)

Kunde oppdatertVendre, Nyhetsbrev*Prenumerantdata
Utløses når kundeinformasjon oppdateres

Kunde slettet--
Abonnent fjernes fra Rule

Handlekurv oppdatertHandlekurvPågårPrenumerant- og handlekurvdata
Handlekurven oppdatert

Bestilling fullførtBestillingFullførtBestillingsdata
Utløses når en bestilling er fullført i Vendres nettbutikk

Nyhetsbrevstagg brukes når kunden merker av for "abonner på nyhetsbrev" ved kassen

Alle hendelser utløses fra skjermbildet. Å oppdatere eller legge til kunder fra adminpanelet vil ikke utløse webhook-hendelser

Importer historiske ordrer, en henting som kjøres om gangen

Hvis det er ordrer og medlemmer i Vendre som mangler i Rule, anbefaler vi å hente disse, da kan man begynne å segmentere på sine medlemmer fra dag 1. Det eneste Rule trenger er en API-nøkkel fra Vendre samt adressen til nettbutikken.

Send deretter disse til support@rule.se. Se eksempel nedenfor

URL: https://examplestore.com/

Vendre API-nøkkel (eksempel): 4wGpn-UB9lPLjygjGw9E7F4Bz-GyC-ElTz6N

Er du usikker på hvor du finner disse opplysningene, kontakt Vendre.

Datafelter som sendes til Rule

Abonnentfelter

Abonnent.Kilde (Vendre)
Abonnent.AdresseBy
Abonnent.AdresseLandId
Abonnent.AdressePostnummer
Abonnent.Gate
Abonnent.Gate2
Abonnent.Selskap
Abonnent.MarkedsID
Abonnent.Kjønn
Abonnent.AliasNavn
Abonnent.Fornavn
Abonnent.Etternavn
Abonnent.Fødselsdag
Abonnent.GrupperingsID
Abonnent.DatoLagtTil
Abonnent.DatoEndret

Handlekurvfelter

Handlekurv.Produkter (JSON - se nedenfor)
Handlekurv.Navn
Handlekurv.Modeller
Handlekurv.Produsenter
Handlekurv.ProduktTags

Feltet Handlekurv.Produkter inneholder en JSON-formatert array med informasjon om produktet/produktene i en bestilling:

id_streng
id
bilde_id
bilde_sti
antall
modell
navn
pris
sluttpris
mva
mva_klasse_id
vekt
pakkeinnhold
enhet
ekstern_id
kategori_navn
produsent_navn
tag_navn

Ordrefelter

Ordre.ID
Ordre.FakturaNavn
Ordre.FakturaSelskap
Ordre.FakturaGateAdresse
Ordre.FakturaGateAdresse2
Ordre.FakturaBy
Ordre.FakturaPostnummer
Ordre.FakturaLandId
Ordre.Valuta
Ordre.FraktNavn
Ordre.FraktSelskap
Ordre.FraktGateAdresse
Ordre.FraktGateAdresse2
Ordre.FraktBy
Ordre.FraktPostnummer
Ordre.FraktLandId
Ordre.MvaVisning
Ordre.Dato
Ordre.Navn
Ordre.Modeller
Ordre.Produsenter
Ordre.Produkter (JSON - se nedenfor)
Ordre.Total
Ordre.Totaler (JSON - se nedenfor)
Ordre.ProduktTagsSvensk
Ordre.ProduktTagsEngelsk
Ordre.ProduktKategorierSvensk
Ordre.ProduktKategorierEngelsk

Feltet Ordre.Produkter inneholder en JSON-formatert array med informasjon om produktet/produktene i en bestilling:

id
bilde_id
ekstern_id
antall
modell
navn
pris
sluttpris
mva
mva_klasse_id
vekt
attributter
pakkeinnhold
enhet
produsent_navn

Feltet Ordre.Totaler inneholder en JSON-formatert array med totalkostnaden for en ordre:

tittel
tekst
verdi
mva
klasse