Sitoo integrasjon

Rule har en färdig integration med Sitoo som gör det enkelt att visa och spara kund- och orderdata i både Sitoo och Rule. Integrationen skapar möjlighet att sätta upp avancerade program för kommunikation kring kundklubbar, lojalitetsprogram, digital kvittokopia, marketing automation och mer. Ni kan sätta upp automationsflöden i Rule t.ex. Tack för ditt köp, Retention och Winback.

Integrationen er gratis å bruke for Rules kunder og du kan selv aktivere den i noen enkle steg.

Vi vil gå gjennom:

1. Installering i Rule
  2. Installering i Sitoo
  3. Hvilke avanserte innstillinger finnes i Sitoo?
  4. Hvordan fungerer det i Sitoo POS?
  5. Hvilke data vises i Sitoo?
  6. Hvilke data vises i Rule?
  7. Importer bonuskuponger

Installering i Rule

Følg stegene nedenfor for å aktivere i Rule.

Steg 1 Steg 2

Klikk på nedtrekksmenyen > deretter innstillinger https://app.rule.io/v5/#/app/settings/developer

Klikk på 'Utvecklare' > Opprett en ny API-nøkkel > Gi API-nøkkelen et navn > Kopier API-nøkkelen for å bruke i din Sitoo-konto

Installering i Sitoo

1. Logg inn på din Sitoo Backoffice
  2. Klikk deretter på Innstillinger - Custom CRM (Bilde 1 litt lenger ned). Hvis du ikke ser dette menyvalget, ta kontakt med info@sitoo.com så kan de hjelpe deg å aktivere denne modulen.
  3. Deretter legger du inn lenken http://parser.rule.io/sitoo i boksen 'API-URL'. (Bilde 2 litt lenger ned)
  4. Lim inn API-nøkkelen fra utklippstavlen på datamaskinen din i boksen 'API-token'
  5. Under overskriften "Registration of new contact" og "Update of contact" kontroller at minst ett av feltene e-post og telefonnummer er satt til "Visas och kan redigeras" / "Shown and editable"
  6. Klikk Lagre i nedre høyre hjørne, (Bilde 2) for å lagre dine innstillinger

No er koplingen aktivert og du kan selv teste å legge til en kunde og ordre i Sitoo POS. Etter en vellykket gjennomført kjøp, vil dataen vises i Rule. Grupper og medlemsfelter opprettes automatisk etter det første fullførte kjøpet. Et eksempel på hvordan det kan se ut i Rule, vil du se senere i denne artikkelen, under overskriften "Hvilke data vises i Rule?".

Nå er du ferdig med de viktigste innstillingene i både Rule og Sitoo - bra jobbet!

Hvilke avanserte innstillinger finnes i Sitoo?

Nedenfor følger innstillinger som ikke er obligatoriske for at integrasjonen skal fungere, men som kan skape enda flere muligheter for avansert bruk. OBS! De nye gruppene Sitoo-Address, Sitoo-Contact, Sitoo-Order er ment for å håndteres automatisk mellom to datasystemer. Vi anbefaler ikke å gjøre manuelle oppdateringer av denne dataen. Skulle dere likevel gjøre det, er det viktig å bruke nøyaktig de datafeltene og formatene som allerede brukes. Hvis feilaktige felt eller dataformater legges inn her, kan det føre til at disse kundene ikke lenger vises i Sitoo POS:

Andre innstillinger og obligatoriske felter for registrering (bilde 2)

Det dere fyller inn som "søkeplassholder" er det butikkpersonalet ser når de søker etter kunden i Sitoo POS. Telefon og e-post er søkbare i Rule, vi anbefaler derfor å skrive "Telefon eller e-post".

Her kan dere velge obligatoriske felter for kundene å legge inn. I Rule er det mulig å søke opp og lagre personer med e-post og/eller mobiltelefon (ikke for eksempel personnummer). Vi anbefaler derfor å ikke kreve e-post eller telefon, men la kunden selv velge.

Egendefinert CRM (bilde 3)

Registrering av ny kontakt - Under egendefinert CRM har dere mulighet til å velge den informasjonen dere ønsker at kundene skal kunne oppgi, som deretter sendes til Rule som medlemsfelter. Vi anbefaler å holde antallet felter lite, slik at registreringen går raskt og smidig i butikken, kanskje det for eksempel er nok med e-post, mobiltelefon, fornavn, etternavn.

Oppdatering av kontakt - Her kan dere velge felt som kan oppdateres i etterkant av kunden eller dere. Her er det mulig å velge flere felt, slik at kunden kan legge til mer data i etterkant, for eksempel adresse og alder, om ønskelig.

Bilde 1

Bilde 2

Hvordan fungerer det i Sitoo POS?

Hvis dere klikker på Legg til kunde, har dere muligheten til å legge til en ny kunde, eller søke opp en eksisterende.

Dere har mulighet til å søke via telefonnummer eller e-postadresse (ikke for eksempel personnummer).

Et vanlig spørsmål er om muligheten til å søke på for eksempel e-post med enklere matching, slik at man ikke trenger å skrive hele e-posten nøyaktig som den skal være. Dette er imidlertid fra et GDPR-perspektiv, slik at man må skrive nøyaktig verdi for å få opp kunden. Vårt tips er da å først og fremst be om mobilnummer, men å gi kunden mulighet til å registrere e-post i etterkant, hvis de ønsker det.

Hvis kunden allerede finnes, vil kundens kundekort vises som hentes fra Rule, og dere har mulighet til å se kontaktinformasjon og siste kjøp:

Hvis det er en ny kunde, vil det se slik ut, hvis dere klikker på OK, vil kunden kunne legge inn sine opplysninger. Disse feltene er også noe dere konfigurerer på Sitoo backoffice, avhengig av hvilke data dere ønsker å ha med:

Eksempel på kvittering:

Hvilke data vises i Sitoo?

Etter at dere har aktivert integrasjonen, er systemet klart til å motta nyregistrering av kunder i kassen. Etter at nye kunder er lagt til, kan dere se deres kundekort og tidligere ordre direkte i Sitoo POS (se bilder ovenfor).

Hvis dere også ønsker å se annen ordredata i Sitoo POS, som allerede finnes i Rule, for eksempel fra en nettbutikk, er det også mulig. Deres Rule-konto må i så fall konfigureres for dette, noe som

support@rule.se gjerne vil guide dere videre om.Hvilke data vises i Rule?

Dataen fra Sitoo lagres som Medlemsfält / Custom fields, som vises på kundekortet i Rule (se bilde).

De lagres i gruppene "Sitoo-Address", "Sitoo-Contact" og "Sitoo-order".

Synkroniser historiske ordre fra Sitoo til Rule

Når integrasjonen er satt opp, vil nye bestillinger fra Sitoo bli sendt til Rule. Hvis du har gamle bestillinger i Sitoo som ikke har blitt overført, kan vi synkronisere disse manuelt. For å gjøre dette må du legge til Sitoo påloggingsinformasjon under Innstillinger -> Integrering -> "Sitoo" Legg til påloggingsinformasjon

Når dette er gjort, gi beskjed til

support@rule.se så vil vi hente historiske bestillinger fra SitooImporter bonuskuponger

I Rule - Sitoo-integrasjonen kan du håndtere bonuskuponger. For å bruke dette må du importere en fil med abonnenter og deres bonusdata, og de vil da vises og kunne brukes i Sitoo POS. Hvis abonnenten ikke har en bonuskupong, vil ingen bonuskupong vises i Sitoo POS. Hvis det finnes en bonuskupong, vil den se ut som på bildet nedenfor:

Slik ser bonuskupongen ut i Sitoo POS:

Medlemsfeltet som håndterer bonuskuponger er " Sitoo-Contact.bonuschecks" og er av typen JSON. Alle datapunkter som finnes i eksempelet nedenfor er viktige for at bonuskuponger skal fungere. Når en bonuskupong brukes, vil Sitoo sende tilbake datoen når bonusen ble brukt og hvor mye bonus som er igjen.

Eksempel på .xls- og .txt-filer for import:

https://drive.google.com/file/d/1vffbp5eVph6kP5LrgtkKhUaWahR8Wp73/view

https://drive.google.com/file/d/1cWFCpuzqmQbkbcZ5L1IJu8ge-6hDyUG2/view

For mer informasjon om hvordan du setter opp markedsføringsautomatiseringsflyt, klikk her.

Når du er ferdig med innstillingene dine, gjør et testanrop til Rule for alle flytene dine, da vil du kunne se i kontoen din i Rule hvilke data du mottar og til hvilken tagg.

Satt du fast på et trinn? Kontakt oss på

support@rule.se så hjelper vi deg.undefined