Abicart-integrasjon

Med Abicart integrerat till Rule kan du samla in orderhistorik, kund-, produkt- och beteendedata vilket ger dig insikter för segmenterad, personaliserad, automatiserad og datadrevet kommunikasjon.

Vi kommer til å gå gjennom:

1. Installering
  2. Bruk
  3. Automatiseringer for e-handel
  4. Datafelter som sendes til Rule
  5. Tagger i Rule

Installering

Første steg er å koble din e-handel til Rule i Abicart

1. Opprett en API-nøkkel i Rule. Gå til 'Innstillinger' > 'Utvikler' > Opprett ny API-nøkkel > Gi API-nøkkelen et navn > Kopier
  2. Logg inn på Abicart
  3. Under 'Innstillinger' velger du 'Apper' og deretter 'Rule'
  4. Aktiver integrasjonen
  5. Når integrasjonen er aktiv kan man endre innstillingene for hvordan og når data skal sendes til Rule. Vi anbefaler å ha følgende innstillinger under "Kontoinnstillinger".
  6. Logg inn på Rule og sjekk at hvis man huker av for 'Eksporter alle kunder' så sendes alle eksisterende kunder i Abicart over til Rule samt alle historiske ordrer.
  7. Lagre

Nå når du er ferdig med innstillingene, logg inn på din Rule-konto og forsikre deg om at dine medlemmer har blitt overført fra Abicart. Det kan ta noen minutter før all data har blitt overført. Les mer om oppsettet av integrasjonen hos Abicart.

Bruk

Tagg i RuleBeskrivelseDatafelter som sendes til Rule
OrderCreated
Når en eller flere varer har blitt lagt i handlekurven og ordren ikke er fullført ennå

Subscriber & Cart Data
OrderCompleted
Når ordren er fullført i e-handelen

Subscriber & Order Data
OrderShipped
Når en ordre er sendt

Subscriber & Order Data
RefundCompleted
Når en produkt har blitt returnert

Subscriber & Order Data
Newsletter
Kunde har klikket på at de ønsker nyhetsbrev via nettsiden eller krysset av for at de ønsker nyhetsbrev i utsjekkingsprosessen

-
Abicart
Settes på alle subscribers som er relatert til Abicart

-
CartInProgress
Etter at kunden har lagt igjen sin e-postadresse ved utsjekking i Abicart

Subscriber & Order Data

Automatiseringer for e-handel

Når e-handelsplattformen er koblet til Rule kan man sette opp automatiseringer for de ovennevnte hendelsene.I denne artikkelen har vi beskrevet vanlige automatiseringer for e-handel.

Datafelter som sendes til Rule

Subscriber.Source - Settes alltid til Abicart
Subscriber.FirstName - Kundens fornavn
Subscriber.LastName - Kundens etternavn
Subscriber.Address1 - Adresse linje 1
Subscriber.Address2 - Adresse linje 2
Subscriber.Country - Land
Subscriber.City - By
Subscriber.Zipcode - Postnummer
Subscriber.Company - Firma (for bedriftskunder)
Subscriber.OrgType - Settes til Company for bedriftskunder og Person for andre kunder
Subscriber.OrgNr - Kundens organisasjonsnummer (hvis det finnes)
Subscriber.VatNr - Kundens momsregistreringsnummer (hvis det finnes)

Kun for OrderCompleted

Order.Number - Ordrenummer i Abicart
Order.WebshopId - ID for butikken i Abicart
Order.WebshopName - Navn på butikken i Abicart
Order.Currency - Valutakode (for eksempel SEK)
Order.Date - Ordredato
Order.BillingName
Order.BillingCompany
Order.BillingAddress1
Order.BillingAddress2
Order.BillingZip
Order.BillingCity
Order.BillingCountryCode
Order.ShippingName
Order.ShippingAddress1
Order.ShippingAddress2
Order.ShippingZip
Order.ShippingCity
Order.ShippingCountryCode
Order.TotalPrice - Sum eksklusive moms
Order.TotalTax - Moms
Order.TotalWeight - Vekt for hele ordren
Order.ProductCount - Totalt antall bestilte produkter
Order.Products - Json-data med alle ordrelinjer
Order.Brands
Order.Names
Order.SKUs
Order.Variations

Kjøp som ikke ble fullført

Cart.Number - Ordrenummer i Abicart
Cart.WebshopId - ID på butikken i QAbicart
Cart.WebshopName - Navn på butikken i Abicart
Cart.Currency - Valutakode (for eksempel SEK)
Cart.Date - Ordredato
Cart.BillingName
Cart.BillingCompany
Cart.BillingAddress1
Cart.BillingAddress2
Cart.BillingZip
Cart.BillingCity
Cart.BillingCountryCode
Cart.ShippingName
Cart.ShippingAddress1
Cart.ShippingAddress2
Cart.ShippingZip
Cart.ShippingCity
Cart.ShippingCountryCode
Cart.TotalPrice - Sum eksklusive moms
Cart.TotalTax - Moms
Cart.TotalWeight - Vekt på hele ordren
Cart.ProductCount - Totalt antall bestilte produkter
Cart.Products - Json-data med alle ordrelinjer
Cart.BrandsOrder.Names
Cart.SKUs
Cart.Variations

Tags for subscribers

When subscribers are created in Rule from Abicart, different tags are set. It is determined by which subscriber groups are linked to each subscriber. It can be seen under the customer card in Abicart. The example below has the groups "B2C" and "Gold Member" and then these tags are created in Rule for subscribers who have the groups linked in Abicart. If the subscriber has also checked the box "Newsletter", this tag will also be set for the subscriber.