Nyehandel integration

Med Nyehandel integrerat till Rule kan du samla in orderhistorik, kund-, produkt- och beteendedata vilket ger dig insikter för segmenterad, personaliserad, automatiserad och datadriven kommunikation.

Vi kommer att gå igenom:

1. Installation
  2. Användning
  3. Automationer för e-handel
  4. Datafält som skickas till Rule

Installation

1. Skapa en API-nyckel i Rule. Gå till 'Inställningar' > 'Utvecklare' > Skapa ny API-nyckel > Döp API-nyckeln > Kopiera
  2. Logga in på Nyehandel, klicka på 'Appar' nere i menyn, och sedan på 'Integrationer'
  3. Sedan väljer du kategorin 'Nyhetsbrev', och väljer Rule och klickar på 'Installera'

Sedan lägger du den skapade API-nyckeln i detta fält för att slutföra integrationen.

Klart! Om du har någon fundering kring integrationen, kan du kontakta support@nyehandel.se

Användning

Tagg i RuleBeskrivningData som skickas till Rule
OrderCompleted
När ordern är genomförd i e-handeln

Subscribers & Cart Data
Newsletter
Kund har klickat i att de vill motta nyhetsbrev via hemsidan eller kryssat att de vill ha nyhetsbrev i checkout-flödet.

-

Automationer för e-handel

När E-handelsplattformen är kopplad till Rule så kan man sätta upp automationer på på eventen ovan. I denna artikel har vi beskrivit vanliga automationer för e-handel.

Datafält som skickas till Rule

Subscriber

Subscriber.Source
Subscriber.FirstName
Subscriber.LastName
Subscriber.Number
Subscriber.Company
Subscriber.Birthday
Subscriber.Country
Subscriber.State
Subscriber.Postcode
Subscriber.City
Subscriber.Address1
Subscriber.Address2

Endast för OrderCompleted

Order.CheckoutUrl
Order.Date
Order.Number
Order.Subtotal
Order.Discount
Order.Shipping
Order.TotalVat
Order.Total
Order.Currency
Order.BillingName
Order.BillingCompany
Order.BillingAddress1
Order.BillingAddress2
Order.ShippingCountry
Order.ShippingCity
Order.ShippingPostcode
Order.ShippingAddress1
Order.ShippingAddress2
Order.Brands
Order.Names
Order.SKUs
Order.Variations