Hva bør jeg tenke på før jeg importerer min fil med abonnenter?

Å importere abonnenter til Rule består av en rekke enkle trinn. Nedenfor følger en overordnet beskrivelse av prosessen:

For å importere abonnenter til Rule, gå til fanen 'Abonnenter' og klikk på knappen 'Importer'. Velg filen din og klikk deretter på 'Start import' for å fortsette. Merk at kun Excel- og CSV-filformater støttes, og at filene må være riktig formatert. Nedenfor er det flere punkter å ta hensyn til ved forberedelsen av filen din:

1. Sjekk at filen din er riktig formatert ved å se på utseendet når den eksporteres.
  2. Sørg for at filens kolonner har tydelige titler som vil bli matchet med de relevante feltene i Rule. Unngå å inkludere unødvendige tegn som kan gjøre innlesingen mer komplisert.
  3. Det anbefales å opprette egendefinerte medlemsfelter (f.eks. fornavn, postnummer osv.) før importen ved å bruke fanen 'Abonnenter' og deretter 'Grupper og medlemsfelter'. Les mer om medlemsfelter her.
  4. Excel-kolonner vil automatisk bli matchet med de opprettede medlemsfeltene i Rule. Merk at medlemsfeltene for e-post og mobilnummer ikke trenger å opprettes separat, da Rule automatisk leser av disse feltene.
  5. Innholdet i filen bør kun være på det første arket i Excel.

For et stort antall mottakere anbefaler vi å importere en fil. Og for et lite antall mottakere kan man skrive inn adressene manuelt. Ved import kan man enten opprette en ny tagg eller legge til abonnenter i en allerede eksisterende.

Ved eventuelle problemer med filimporten, kontakt support@rule.se og legg ved den aktuelle filen.