Importer abonnenter

I denne artikkelen vil du lære hvordan du legger til og oppdaterer dine kontakter i Rule. Med vårt verktøy for import kan du legge til eller oppdatere dine abonnenter. Importer via fil eller ved å kopiere og lime inn felt direkte i verktøyet. Hvis du ønsker å importere data fra et annet system, kan du se våre guider for integrasjoner her.

Før du begynner

1. Kunder med Rule Free kan importere dine kontakter og sende 1000 utsendelser totalt i måneden. Hvis du ønsker å se mer om våre andre abonnementstyper, kan du lese mer på vår prisoversikt.
  2. Vi anbefaler at du jobber med et program som Microsoft Excel eller Google Sheets, og lagrer dokumentet som en CSV- eller XSL-fil.
  3. Når du legger til språk og telefonnummer i filen din, må det være riktig format for at det skal importeres korrekt. Les om språk her og telefonnummer her.

Start importen

1. Klikk på "Abonnenter"
  2. Deretter "Importer abonnenter"
  3. Deretter kan du velge mellom to alternativer, enten Last opp fil eller Klipp og lim inn
    Last opp fil Klipp og lim inn

For filimport er det viktig både for lesbarhet og enkelhetens skyld å importere abonnentdata i riktig format og med riktig stavemåte. Noen eksempler er e-postadresse, telefonnummer og språk.

Nedenfor finner du et eksempel på en filimport med de vanligste feltene med eksempler på formatering, riktig landskode for telefonnummer og riktig ISO-kode for språk.

For et lite antall mottakere kan du importere abonnentene manuelt, dobbeltsjekk gjerne at du skriver abonnentene på samme måte som vist i eksempelet nedenfor.

4. For å fortsette importen av dine abonnenter, klikk på neste steg oppe i det høyre hjørnet.

Tags og preferanser

1. Velg en eller flere tags. Hvis du ikke vet hva en tag er i Rule, kan du lese mer om det her. Hvis du ikke har en tag fra før, kan du opprette en i dette steget. Skriv et passende navn som du ønsker at dine abonnenter skal havne i, og klikk på "+" som kommer opp til høyre.
  2. Hvis du har preferanser fra før, kan du aktivere det her når du importerer dine nye abonnenter. Vil du vite mer om preferanser kan du lese mer her!
  3. Klikk deretter på "Neste steg" øverst til høyre

Match abonnentfelt

Nå skal vi matche kolonnene fra filen din, til abonnentfelt i Rule.

1. Slik ser det ut når du matcher "E-post" med e-postadressene
  2. Når det ikke matcher automatisk, står det "importer ikke disse dataene", klikk ned rullegardinmenyen for å matche riktig abonnentfelt.

Hvis du ikke har et abonnentfelt du vil matche riktig med, viser vi nedenfor hvordan du kan opprette egne abonnentfelt!