Hva er et medlemsfält og hvordan bruker jeg det?

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva en abonnent er og hvordan du oppretter abonnenter i Rule.

Vi vil gå gjennom:

1. Hva er en abonnent?
  2. Hva er en abonnentgruppe?
  3. Hvordan legger jeg til abonnenter i en gruppe?

Hva er en abonnent?

En abonnent kan direkte sammenlignes med innholdet i en kolonne i Excel. Hvis vi tenker på bildet nedenfor som din fil, da er E-post, Telefonnummer, Fornavn, Etternavn og Språk abonnentfelter.

Man kan se det som at abonnentfelter er felt i Rule som symboliserer kundedataen du laster opp i Rule.

Hva er en abonnentgruppe?

For å effektivt og enkelt organisere kundedataen din kan du opprette ulike typer grupper med ulike abonnentfelter og kundeinformasjon. For eksempel kan du opprette en gruppe som heter "Abonnenter" med abonnentfelter som fornavn og etternavn på dine abonnenter. Du kan også opprette en gruppe for "Ordre" der all data relatert til kunders ordre vises med andre abonnentfelter enn for "Abonnenter".

1. Klikk på "Abonnenter"
  2. Deretter på "Abonnentfelter"
  3. Her ser du dine "Grupper"
  4. I hver gruppe, ser du i dette feltet hvor mange abonnentfelter som finnes i gruppen
  5. Her kan du velge om en spesifikk gruppe og dens data skal oppdateres historisk eller ikke-historisk
  6. Når gruppen er opprettet

Hva betyr det å lagre en abonnentgruppe historisk?
Når du aktiverer historiske data, lagres det en kopi hver gang et abonnentfelt oppdateres. For eksempel i gruppen "Ordre", da vil du lagre hver spesifikke ordre som en kunde gjør.

Hvordan legger jeg til en gruppe og legger til abonnentfelter?

1. Gi gruppen et navn
  2. Kryss av om du vil at gruppen skal lagres historisk eller ikke
  3. Klikk på "+ Nytt felt"
  4. Gi det nye abonnentfeltet et navn
  5. Velg om det er tekst, flervalg, dato og tid eller dato. Vi valgte dato og tid fordi vi ønsker å se hvilken dag og tid den nye abonnenten meldte seg på. I feltene ovenfor kan du se at vi valgte tekst, det er fordi fornavn, etternavn og by vil gi informasjon med vanlig tekst. Flervalg betyr at du kan ha flere verdier i samme felt som vil bli delt opp med et komma "," inne i Rule.
  6. Dette vil være navnet på feltet som utviklerne kan bruke til API-integrasjoner. Det vil bli kalt gruppenavn.feltnavn.