E-postkampanjer via API

I denne artikkelen vil vi gå gjennom kampanjeutsendelser via API-kall og hva som kreves for å sende disse.

API-kall for å opprette utsendelser er ikke det vanligste å bruke, så vi anbefaler at man bruker vår kampanjeeditor og oppretter utsendelser via denne. Hvis man likevel ønsker å sende kampanjer via API-kall, er det viktig å forstå hvordan man oppretter disse og alle delene som må være på plass for at det skal fungere.

Korrekt teknisk implementering og bruk er viktig for at disse typene utsendelser skal fungere, det er ikke noe vi tar ansvar for, men henviser til disse retningslinjene.

Vi vil gå gjennom:

1. API-dokumentasjon
  2. Mal for API-utsendelser

API-dokumentasjon

Dere kan se hvordan dere kaller blokker i malen for å bygge innholdet i utsendelsen i vår API-dokumentasjon:

https://apidoc.rule.se/#transactions-send-transaction-post

Mal for API-utsendelser

For at API-kallene skal kunne inkludere blokker og e-postdelene på riktig måte i kampanjen, må man først opprette en mal som fungerer korrekt. Denne kan dere opprette selv ved å følge dette eksempelet:

https://drive.google.com/file/d/1QfdzU_fCo_qPSKk9MCwoUuDLngl74kUw/view

Dere kan bestille en slik mal av oss i henhold til deres eget design. All informasjon om hvordan dere bestiller mal og hvordan underlaget bør se ut, finner dere i vår guide for underlag til malbestilling.

Obs! Skriv med i bestillingen at det skal være en API-mal.