Winback flow in Automations

Her lærer du hvordan du setter opp en Winback-flyt i Automatiseringer

Bare fordi en kunde ikke har handlet eller vist interesse for bedriften din på en stund, betyr det ikke at kunden er tapt. Den tidligere kunden kan fortsatt ønske å kjøpe produktet eller tjenesten din, det handler bare om å gi kunden en grunn til å komme tilbake, for eksempel ved hjelp av en Winback-e-post, her kan du lese mer om Win-Back. I denne artikkelen vil vi vise deg trinn for trinn hvordan du setter opp Winback-flyt i Automatiseringer.

Fremgangsmåte

1. Klikk på 'Hjem'
  2. Trykk deretter på 'Automatiseringer'

Klikk deretter på 'Ny automatisering'

1. Gi automatiseringen ditt navn her
  2. Her kan du velge tagg eller segment, i dette tilfellet velger vi taggen
  3. Velg taggen 'OrderCompleted'
  4. Legg til en melding
  5. Her velger du om du vil lage en e-post eller SMS-utsendelse

I dette eksempelet viser vi hvordan du lager en e-post utsendelse. Etter at vi har klikket på 'opprett e-post' må vi velge mal.

Her velger vi 'Super Template', men du kan velge hvilken mal du vil.

Deretter bygger du selve utsendelsen. Du kan enkelt legge til og fjerne elementer for å skape den layouten du ønsker.

Etter at du har laget e-posten slik du vil ha den, er det lurt å gjøre følgende:

1. Husk å lagre jevnlig mens du lager utsendelsen, da det ikke autosaves i automatiseringer
  2. Legg til avsendernavn
  3. Legg til avsender-e-post
  4. Ikke glem å legge til en tittel
  5. Legg til UTM-kampanje
  6. Legg til UTM-term
  7. Du kan sende en forhåndsvisning av e-posten din for å se hvordan det du har laget vil se ut

Deretter kan du fortsette å bygge på så mange e-poster eller SMS-er som du vil.

Etter at du har bygget din Winback-flyt, må vi planlegge når vi vil at de ulike e-postene eller SMS-ene skal sendes til kunden. Som standard er det satt til å sendes 'uten forsinkelse', for å endre dette klikker du på klokken som er markert på bildet nedenfor.

Da får du opp dette vinduet, her kan du velge om du vil at automatiseringen skal

1. sendes uten forsinkelse
  2. med enkel forsinkelse
  3. med tilpasset forsinkelse

1. I dette tilfellet vil vi velge tilpasset forsinkelse
  2. Her velger du antall dager, i dette tilfellet valgte vi 120 dager
  3. Velg 'etter'
  4. Velg 'Ordredato'
  5. Her velger du om dette skal gjentas årlig
  6. Bestem hvilken tid på døgnet utsendelsen skal gjøres
  7. Bekreft

Merk hvis du ikke finner feltet 'Ordredato' vil vi i neste steg vise deg hvordan du endrer det

Hvis du ikke finner feltet "Ordredato" gjør du følgende:

1. Klikk på "hjem"
  2. Velg deretter "Medlemmer" i menyen
  3. Klikk på medlemsfelter

4. Deretter klikker du deg inn på den som heter "Ordre"

Sørg for at den som heter "Dato" er fylt ut til "Dato"

Deretter vil feltet dukke opp og du kan gå tilbake og fortsette å planlegge dine automatiseringer.

Etter at du har tidsinnstilt alt, må du sørge for at alt er aktivt

1. Her aktiverer du hele flyten
  2. Du må også aktivere hver utsendelse for seg
  3. Du kan også deaktivere utsendelser hvis du ikke ønsker at de skal være aktive

Gratulerer!

Nå har du satt opp ditt Winback flyt. Hvis du har noen andre spørsmål kan du kontakte support så hjelper de deg!