Uppsättning av "RSS-flöden" för att hämta innehåll

I den här artikeln kommer vi att gå igenom steg för steg hur man gör för att komma igång med att hämta innehåll från din hemsida eller e-handel med hjälp av "RSS-flöde". Dessa flöden hämtas som en fil från er webbplats och är ett sätt att smidigt och effektivt inkludera önskat innehåll från webbplatsen direkt när ni redigerar era utskick. Har du ett RSS-block i din mall så fylls den ut med materialet från er hemsida eller e-handel när ni droppar innehållet.

> Du kan hämta innehåll som används i mallar på flera sätt, för att hitta det sätt som passar dig klicka här!

Vi kommer att gå igenom:

  1. Vad ni behöver sätta upp internt
  2. Guide hur man använder "RSS-flöden" i Rule

1. Vad ni behöver sätta upp internt

  1. Börja med att kolla med era utvecklare om ni har stöd för RSS-flöden på er hemsida, även att det innehåller rätt element för att fungera i Rule. Ni ser längre ner hur taggarna läses av, som är en utökad standard av RSS. Beroende på vad ni vill få in för typ av innehåll, exempelvis bilder i ett visst format, kan man behöva ändra hur elementen läses in. Då behöver era utvecklare anpassa innehållet i RSS-flödet. Vid frågor kontakta supporten!
  2. Vi stödjer även Atom-flöden, för mer teknisk hjälp med det, kontakta supporten!
  3. Om/när det är uppsatt, kan ni börja hämta innehåll direkt då det finns två standardmallar inne i Rule som har stöd för RSS-flöde (vad mallarna ligger ser ni steg 2 Guide). Om ni vill ha ett annat RSS-block till era egna mallar, beställ blocken så skapar vi dessa åt er. Detta görs genom att maila supporten.

Rule läser av följande XML-element i ett RSS-flöde:

  • title
  • media:content eller om den finns i gruppen media:group (Referens)
  • link läggs till på bilder i våra RSS-mallar
  • content (Referens)
  • category används inte i våra standard RSS-mallar

2. Guide hur man använder "RSS-flöde" i Rule

Funktionen finns att testa i våra standardmallar som heter RSS with images och RSS without images. Nedan ser du vilka mallar och block som har funktionalitet för RSS-flöden. 

När du är inne i mallen, så kan du dra länkar till blocket med stöd för RSS funktionalitet. Du kan dra in länken genom att klicka och hålla in på hänglåset i webbläsaren, för att sedan dra det till blocket i er kampanj.

Se guiden nedan:

drag-drop-feed-exempel from Rule Communication on Vimeo.

För frågor om "RSS-flöden" och fler möjliga användningsområden, kontakta oss via support@rule.se med en beskrivning så återkopplar vi inom kort. 

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.