Uppsättning av "Direkt hämtning" för att hämta innehåll

I den här artikeln kommer vi att gå igenom steg för steg hur man gör för att komma igång med att hämta innehåll från din hemsida eller e-handel med hjälpt av "Direkt hämtning". Det innebär att du inte behöver skapa allt innehåll för produkter eller artiklar. Istället hämtar Rule det direkt från din webbplats eller e-handel genom att ange en länk i själva mailet. När nyhetsbrevet skickas ut hämtas allt innehåll automatiskt från den angivna länken.

> Du kan hämta innehåll som används i mallar på flera sätt, för att hitta det sätt som passar dig klicka här!

Vi kommer att gå igenom:

  1. Vad ni behöver sätta upp internt 
  2. Guide hur man använder "Direkt hämtning" i Rule

1. Vad ni behöver sätta upp internt

Ni behöver skapa en HTML-sida som innehåller endast det innehåll som ska hämtas. Alltså inte en vanlig sida som innehåller exempelvis header och footer osv som ni ser i exemplet nedan. 

HTML-koden får bara innehålla det stycket kod som kommer att appliceras mitt i mallen, dvs den får inte innehålla element såsom <html> <head> eller <body>.

2. Guide hur man använder "Direkt hämtning" i Rule

  1. Klicka dig in på "Kampanjer"
  2. Klicka på "Nytt mail"
  3. Välj vilken mall, i detta exempel nedan tog vi mallen "Empty Template" som finns i mall-biblioteket som ligger öppen för alla. Notera att du kan välja vilken du vill
  4. Då ser vyn ut såhär. Klicka där du vill lägga in ditt anpassade innehåll

  1. Klicka på "Medlemsfält" uppe i högra hörnet
  2. Välj "Globalt material"

Då får du upp detta. Lägg din länk till det anpassade innehållet du skapat efter ".."

Klart! Titta på exemplet nedan för en tydligare förståelse. 

Såhär ser det ut i mailskapandet:

Såhär ser det ser ut i det skarpa utskicket till kunden. Funktionen hämtar bild, produktinformation och pris utan extra arbete för dig!

För frågor om "Direkt hämtning" och fler möjliga användningsområden kontakta oss via support@rule.se med en beskrivning så återkopplar vi inom kort.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.