Gmail Promotions Tab - FAQ

I denna artikel kommer vi att gå igenom Gmail Promotions Tab. 

Vi kommer att gå igenom följande:

  1. Vad är Gmail Promotions Tab?
  2. Hur lägger jag in Promotions Tab i min kampanj?

1. Vad är Gmail Promotions Tab?

För att synas ännu bättre i flödet erbjuder Rule en möjlighet som innebär att din e-post syns tydligare i Gmail-appen. Det kallas Gmail Promotions Tab och det enda du behöver göra är att lägga in en speciell kod i de kampanjer du skickar ut.

Konfigurationen tar uppskattningsvis en timme enligt standard taxa och du beställer den genom att mejla till support@rule.se

Två sätt att sticka ut i inkorgen är:

  1. ”Organization”: Då visas er logotype i cirkeln för avsändare.
  2. ”PromotionCard” och ”DiscountOffer”: För tillfälliga kampanjer som i korthet går ut på att Gmail-algoritmen uppfattar ditt erbjudande som bra och relevant för mottagaren och därför visar den högt upp under fliken Kampanjer/Promotions.

  • A – Logotyp (Organization)
  • B – Rabattkod (DiscountOffer)
  • C – Giltighet (DiscountOffer)
  • D – Rabattkod (DiscountOffer)
  • E – Bild (PromotionCard)

Var ser kunden Gmail Promotion Tabs?

Promotion Tab visas i Gmails egna appar för iOS och Android. I skrivande stund syns de inte i webbläsaren, men Gmail har annonserat att det kommer. Denna profilering är inte heller synlig i mail som skickas till Gmail.com men öppnas i ett annat mailprogram; exempelvis iOS Mail, Mac Mail, Outlook, Samsung Mail et cetera.

Begränsningar

Som namnet antyder gäller denna möjlighet för mailadresser hos  Gmail.com. Detta visas alltså inte för organisationsadresser, även om de använder Googles G Suite. Inte heller för Outlook, Hotmail, Yahoo eller dylikt. I Rules databas utgör Gmail.com ungefär 25 procent av alla mailadresser.

2. Hur lägger jag in Gmail Promotions Tab i min kampanj?

Gmail Promotions Tab innehåller tre olika delar: "Organizations" (som visar din logotyp i Gmail-appar) samt "DiscountOffer" och "PromotionCard" (som visar din eventuella rabattkod, rabattsats respektive en bild som är adekvat för din kampanj.) Här förklarar vi hur du går till väga för att din kampanj ska innehålla Gmail Promotions Tab. 

När du beställer Gmail Promotions Tab från support@rule.se lägger vi till din logotyp ("Organizations") så att den syns i Gmails Kampanj-flöde. Priset motsvarar en timmes arbete enligt Rules standardtaxa. 

Leverera till oss vid beställning: Er logotype i kvadratiskt format (max 1MB). Format: PNG- eller JPG-fil. Tänk på att bilden ska representera ert varumärke och se bra ut i en liten cirkel.


Bonus för den som även vill nyttja "DiscountOffer"- och "PromotionCard"-möjligheterna:

Rule lägger – vid er beställning av "Organizations" – även till ytterligare block i er kampanjmall om ni så önskar. Block som ni själva kan dra in i den aktuella kampanjen för att addera funktionerna Gmail "DiscountOffer" och Gmail "PromotionCard". I källkoden till dessa block lägger du till rabattkod, rabattsats och den bild som du vill ska synas i Gmail-inkorgen.

Om detta låter krångligt hjälper Rule gärna till även med detta (en timmes arbete enligt standardtaxa) men det smidigaste är att ni själva lägger in den data som behövs för att synliggöra "DiscountOffer" och "PromotionCard". Här nedan beskriver vi tillvägagångssättet för detta: 

1

När du har gjort din beställning lägger vi in tre block i din valda mall. I det första blocket "Organizations" lägger vi in den logotyp som du har skickat till oss. På bilden nedan kan ni se att dessa blocken blir osynliga i mailet.

(OBS: Blocken Gmail "DiscountOffer" och Gmail "PromotionCard" lägger vi till först när ni har beslutat er för att använda även dessa funktioner.)

2

Om du vill aktivera "DiscountOffer" och "PromotionCard" så behöver du dra in dessa block – ett i taget – i din kampanj. Blocken, som blir osynliga, ser du om du klickar där du dragit in dem (se röd pil nedan) och då syns blocket med en blå ram runt:

3

När den blåa ramen är aktiverad kan du gå till Källa uppe till höger och klicka på den knappen:

4

När du har dragit in blocket "DiscountOffer" är det följande kod som syns när du har klickat på Källa:

Ändra efter de fyra olika content=-positionerna, texten innanför citationstecknen till de uppgifter som gäller för din kampanj: "  17 % off full-price styles" ändrar du till exempelvis "20 % på vårens kollektion". Och "JoyChris" kanske i din kampanj heter "Vinterkod". Vid de sista två content=-positionerna anger du mellan vilka datum

( OBS: Var noggrann med att  inte ta bort några andra tecken än de som är innanför citationstecknen! Om du råkar göra det: dra in blocket på nytt i din kampanj och börja om. Detta för att inte någon kod ska saknas när du skickar ut kampanjen!)

5

När du har dragit in blocket " PromotionCard" – som ska visa den bild du har valt i Gmail-inkorgen – är det följande kod som syns när du har klickat på Källa:

Efter content= lägger du in en URL – för den bild som du vill ska synas i Gmail-inkorgen – innanför citationstecknen. Där det på bilden ovan står "https://freshinbox.com/tools/gmailpromotab/assets/freshinbox-logo.png" lägger du in din bild-URL.

Vill du veta hur du får fram en bild-URL? Läs mer här!

( OBS: Var noggrann även här med att  inte ta bort några andra tecken än de som är innanför citationstecknen! Om du råkar göra det: dra in blocket på nytt i din kampanj och börja om. Detta för att inte någon kod ska saknas när du skickar ut kampanjen!)

När du har ändrat i källkoden, lagt till det content du vill ha i nyhetsbrevet/kampanjen och har gjort en Preview (till en Gmail-adress som du öppnar i exempelvis din Gmail-app i din mobiltelefon) så är det bara att skicka ut din skarpa kampanj!

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.