Integrera Google Ads Audiences

Med Google Ads kundmatchningslista kan du använda din online- och offlinedata för att nå och engagera dina kunder igen på Google sök, Shopping-fliken, Gmail, YouTube och Google display. Med hjälp av information som dina kunder har delat med dig kommer kundmatchningen att rikta annonser till dessa kunder och andra kunder som liknar existerande kunder.

Kundmatchning är ett användbart annonsverktyg för varumärkesmedvetenheten samt att öka konverteringar. Här är några exempel på olika målgrupper som du kan rikta in dig på med Google kundmatchning

 • På Google sök och Google shopping kan du optimera dina kampanjer genom att justera ditt bud baserat på vad du vet om dina kunders aktiviteter.
 • På Gmail kan du nå dina kunder eller nya potentiella kunder med liknande intressen med hjälp av anpassade annonser högst upp på användarnas inkorg.

 • På YouTube kan du nå nya segment genom att rikta in dig på segment som liknar dina mest värdefulla kunder.

 • På Google Display kan du nå dina kunder eller nya potentiella kunder med liknande intressen med hjälp av anpassade annonser i Googles Displaynätverk.

läs mer om Google kundmatchning

Om integrationen

Rules integration mot Google kundmatchning kan du via ett segment inne i Rule trycka på "Anslut"- knappen inne i segmentet. Då kommer aktiva medlemmar i segmentet hamna i en ny anpassad målgrupp i Google kundmatchning. 

Custom Audience tar en målgrupp från ditt segment och analyserar deras beteenden och intressen för att matcha med liknande individer med samma beteenden och intressen så att du kan rikta annonser till dem. Genom den exempelpublik du tillhandahåller skapas en separat lista.

För mer information om hur detta fungerar så hänvisar vi till nedan information hos Google: 

Om Customer Match

Exempel på segmenteringar från Rule till Google kundmatchning skulle kunna vara medlemmar som inte handlat på 120 dagar, genom att skapa upp en målgrupp på dessa medlemmar kan man då nå dessa i fler kanaler än mail och SMS.

Följ steget "Installation" för att se hur man sätter upp segmentet!


Installation

För att integrationen ska fungera behöver man ha ett Google Ads konto. Har du flera ads-konton kopplat till Google Ads kommer du i login-steget välja vilket konto du ska koppla till just denna uppladdning av medlemmar.

När man ska skicka en målgrupp till Google Ads för första gången behöver man logga in på sitt Google Ads konto, samt acceptera villkoren nedan.

Skapa segment

 1. Håll musen över "Medlemmar"
 2. Sedan in på "Segment"

Sedan väljer du ett redan uppsatt segment, eller skapa ett nytt. Läs om hur man sätter upp ett segment

 1. Klicka på "Anslut extern målgrupp"
 2. Sedan "Anslut" på Google Ads kundmatchningslista

Välj vilket konto!

När man kopplat Rule och Google, överförs medlemmarna direkt och man får en notis att exporten gått igenom. Om det är ett stort antal medlemmar (100 000 stycken eller flera kan det ta några minuter)

 1. Här ser du om det är anslutet
 2. Vilket konto som är kopplat
 3. Hur många kunder som hamnat i segmentet
 4. Om du vill synka igen

När man loggar in på https://ads.google.com/ och klickar sig vidare till "Tools & Segments" Sedan väljer "Shared Library" och trycker vidare på "Audience Manager" ligger där målgruppen som nyss skapats klickar du på den kan du se antalet rader (medlemmar) från segmentet och vilken status den har.


Hur ofta kan man uppdatera?

Vi använder oss av ersätt lista när vi uppdaterar då det inte påverkar nuvarande kampanjer man kan ha igång. Det betyder att varje uppdatering måste jobbas igenom av Google och kan ta upp till 24 timmar innan man kan skicka en ny lista. Vi visar ett meddelande om att "Målgruppen" inte är redo för uppdatering om den är under uppdatering. 

Du kan också se status under Google Ads genom att klicka på Målgrupper och scrolla ner till din målgrupp. Namnet på Målgruppen är "Rule Export - "Namn på ditt Filter" (Datum + Tid)". Behöver du en ny uppdaterad målgrupp när en äldre bearbetas rekommenderar vi att du skapar ett nytt filter. Tänk på att ändringar i målgrupper kan ta upp till 48 timmar innan de reflekteras i kampanjer enligt Google.


Kryptering

All data som skickas till Google är krypterad med  SHA256 Algoritm. Du kan läsa mer om hur Google beskriver krypteringen av användarinformation 


Felsökning

Om en målgrupp inte vill skickas över från Rule till Google Ads konto så kan man dubbelkolla att Ads kontot är aktivt. För att säkerställa att Ads kontor är aktivt sp behöver du:

 • Logga in på Google ads 
 • Navigera dig till "Tools and settings" uppe till höger i menyn och tryck på "Setup"
 • Tryck på "Preferences"
 • Scrolla ner till "Account Status" och säkerställ att kontot är aktivt. När status = Active. Så gå tillbaka till Rule och koppla ditt filter igen. 


Kontakta gärna supporten vid frågor! 

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.