Rule BotStop – Spam-skydd

Från februari 2019 ingår Honeypot – en del av Rules BotStop – inbäddad i koden i formulär som har skapats i Rule. Den lockar falska adresser till sig och stoppar dem från att ta sig in i ditt medlemsregister. 

Honeypot-koden är inbäddad i formulärkoden när du skapar ett formulär från scratch och ligger där även i dina redan befintliga formulär. Det innebär att du som skapade formulär tidigare än februari 2019 måste hämta formulärkoden igen från Rule och lägga in på din webb för att Honeypot-funktionen ska aktiveras. 

Honeypot är en obligatorisk funktion och det finns även ett valfritt Spam-skydd: Recaptcha.

Läs mer här:

Vad behöver jag göra för att använda Honeypot?

  • Gå till https://app.rule.io/#/subscriber/widget
  • Bygg ditt formulär eller gå till respektive av dina sedan tidigare byggda formulär
  • Gå till Steg 4 - Sammanfattning för att se den HTML-snippet där Honeypot-koden är inbäddad
  • Klicka kopiera för att kopiera hela formulärets kod
  • Lägg in formulärkoden på er sida (Observera: Om du redan har lagt in en formulärkod på din webb tidigare så behöver du uppdatera den med denna nya kod)

Hur går jag tillväga för att våra formulär även ska innehålla Recaptcha-skyddet?

Du behöver slå på Recaptcha-skyddet i formulärbyggaren. Därefter måste formulärets kod uppdateras på sajten där det ligger.

Varför går Recaptcha-funktionen att stänga av om den nu är så viktig?

Eftersom avancerade användare kan ha en egen lösning för detta, eller om det skulle uppstå något kompatibilitetsproblem med sajten, går den att stänga av.

Hur ser det ut i Rule om en medlem har blivit stoppad av Rules BotStop?

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.