Infoga bilder och objekt - Avancerad drag and drop

Med hjälp av vår utvecklade drag and drop funktion kan nyheter från din hemsida smidigt kopplas ihop och integreras med Rule (innehåll från din hemsidan kan dra / släppas direkt in i Rule).

För att avancerad drag and drop ska fungera så krävs det att hemsidan har stöd för funktionen och det ordnats så att bild, länk och text kan fångas upp. Detta kan ni kolla upp med er webbansvarige/webbleverantören. Så länge som stödet finns på hemsidan så kan vi implementera funktionen i önskad mall!

Såhär fungerar det i Rule:

  1. Skapa ett nytt mail genom att välja mallen man vill utgå från, genom att klicka på kampanj-->ny kampanj och sedan välja mallen.
  2. Välj sedan det block du vill dra in bild, text och länk in till genom att markera blocket så det blir grönt.
    Notera! det är Chrome som webbläsare man ska använda sig av vid användning av OG mall.

3. Gå in på sidan du vill dra in i blocket och klicka på “+”(plustecknet), information ikonen (i-ikonen) eller “Icke säker” knappen uppe till vänster bredvid webbadressen i webbläsaren.

4. Dra och släpp sedan innehållet (länken) vilket resulterar i att bild, rubrik, brödtext och länk till sidan fångas upp direkt. Vilket då effektiviserar ditt arbete med skapande av nyhetsbrev.

5. Ändra/korrigera sedan eventuell text som fångats upp till det som önskas. Det går även såklart att ändra till en annan bild än den som fångats upp.

6. Klart!

OBS! Om du inte får detta att fungera har du förmodligen en äldre mall. Du behöver då göra en beställning så vi kan uppdatera mallen/mallarna. Skicka ett mail till support@rule.se lägg även till vilket konto som avses och i vilken specificerad mall/mallar som uppdateringen önskas.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss