Hur skapar jag en "Grattis" automation via e-post och SMS?

Födelsedagsmeddelanden är en av de mest effektiva marknadsföringsmeddelanden du kan skicka. Det har visats att de har 179% högre unika klickfrekvenser än reklammeddelanden. Så varför inte börja vara med och fira dina kunder på deras speciella dag?

  • Vänligen notera att innan man börjar skapa en Grattis automation som ska baseras på födelsedatum måste medlemsfälten för datum/födelseår skapats.

För att skapa en Grattis automation som går ut till dina medlemmar följ stegen nedan:

1. Logga in på ditt Rule konto och klicka på Automation.

2. Klicka sedan på Ny Automation.

3. Klicka sedan på pilen nedåt på den nya automation som placerats högst upp.

4. När du har vyn ovan klickar du på Lägg till SMS eller Lägg till mail.

5. Fyll sedan i de tomma fälten, från, till, innehållet i meddelandet/mailet och vilket språk (svenska eller engelska).

För SMS:

För mail:

Om ni vill göra mailet eller meddelandet mer personligt så kan ni använda er av medlemsfält, läs mer här.

Hur använder jag mig av medlemsfält i mail och sms.

6. Klicka sedan på Spara Utkast för att gå vidare.

7. För att gå vidare klickar du på Tillbaka till Automations knappen.

8. Du möts då av att din nyskapade automation är högst upp. Välj vilken Tagg och Trigger som automation ska matchas med. Sedan ska du ticka i "Aktiv" och sen på Kugghjulsikonen som markerats nedan:

9. Välj sedan Triggertyp från Standard till Datum.

10. Nästa steg är att välja vad som ska trigga meddelandet. Dvs ska du välja till ex. Birthdate customer och sedan ifrån när du vill att automation ska gälla: "Är dagar sedan"=Framåt i tiden och innan=bakåt i tiden. Om det till ex. är ett event kan man tänka att "är dagar innan" står för hur många dagar innan man vill skicka meddelandet. Självklart kan man även ställa in att det ska skickas på en gång.

11. I detta steg kan du även välja om du vill att det ska skickas årligen.  När du är nöjd med din automation klickar du på Spara.12. Det kommer till sist dyka upp ett meddelande på skärmen att SMS automation är uppdaterad. Ditt automatiserade välkomstmeddelande är nu skapat.

Om du vill koppla en individuell rabattkod till dina medlemmar kan du läsa mer om det här och även kontakta oss om det uppstår frågetecken.

Kontakta oss på support@rule.se om du stöter på några hinder på vägen så hjälper vi dig så snabbt som vi bara kan. Lycka till med din Birthday Automation!

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss