Hur skapar jag ett anmälningsformulär?

I Rule så kan man själv skapa anmälningsformulär för att samla in kundinformation t.ex. få in e-postadresser via signup-fält på hemsidan.

För att skapa sådant, gå till Medlemmar>Formulär för hemsida>Skapa ny och följ sedan fyra stegen nedan:

Steg 1 - Formulär 

Här anger du den medlemsinformation som du önskar att formuläret ska innehålla och följ sedan stegen framåt:

  •  Namn innebär namnet på själva formuläret och är enbart till för dig som användare och kommer inte att synas på själva formuläret.
  •  Tagg: Ange till vilken tagg medlemmarna ska tillföras.
  •  E-post: Detta medlemsfält är standard och redan ifyllt och går inte att ändra. Du kan addera fler medlemsfält nedan efter tycke. Se resultatet i förhandsgranskningen till höger i bild.
  •  Språk: Ange aktuellt språk för nya medlemmarna.
  • Klicka på Spara-knappen för att gå vidare till steg 2. Slutligen i steg 4 hittar du sedan HTML-koden redo att användas. 

Steg 2 - E-post

Här väljer man den mall man vill använda och i epostbyggaren skapar man det utskick som kommer skickas som bekräftelse. Man anger bl.a. avsändare, rubrik och UTM-beskrivning för spårning via Google Analytics. (Domän för Google Analytics anges under Inställningar.)

VIKTIGT: Länken %LinkOptin% är nödvändig för registrering och måste länkas i meddelandet. Den kommer sen bytas ut mot en bekräftelselänk när brevet skickas ut för att bekräfta att mottagaren är den rätta. Så exempeltexten “Välkommen att skriva upp dig för vårt nyhetsbrev” måste man markera och klicka sen på länkikonen i verktygsfältet i ovankant. I fältet URL där klistras länken %LinkOptin% in. Välj även "<annan>" i rutan för protokoll, se bild nedan:

Klicka sedan på Nästa för att gå till steg 3. 

Steg 3 - Inställningar

Här kan man lägga in sina egna landningssidor för exempelvis lyckad/misslyckad registrering. Klicka på länktexten för att addera egen URL.  Vi har samlat mer information om landningssidor här.

Klicka sedan på Nästa för att gå vidare till steg 4. 

Steg 4 - Sammanfattning

I sista steget visas HTML-koden för det färdiga formuläret och förhandsgranskas till höger i bild. Klicka på Kopiera för att kopiera hela kodsträngen för att klistra in på önskad plats. 

Mvh Team Rule

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss