Vad är en tagg och hur skapar jag en?

En tagg i Rule är namnet på "kundlistan" med alla e-postadresser och övrig medlemsinformation. Taggnamnet är vanligtvis filnamnet. Kolumnerna från din fil med användarinformation kan du spara i Rule som medlemsfält.

Man kan även se det som att man kan "Tagga upp" medlemmar. Dvs så kan en medlem ha flera taggar på sitt kundkort. Om du vid import till ex. vill att en lista med medlemmar ska ha både taggen "Ny kund" och en annan önskad tagg för att definiera adresserna i den listan, gör du enkelt det via dessa sätt:

  • 
Ett sätt att skapa och namnge taggar är via Taggar & filter--> ny tagg och sedan vid import välja vilka taggar/vilken tagg de medlemmarna ska tillhöra:

  • Ett annat sätt att skapa en tagg/skapa taggar är att vid import skriva in namn på önskade taggar man vill skapa, klicka på "Add xxx (namnet du skapat)" och sedan klicka på att skapa en ny tagg:
  • Notera att medlemmar utan tagg kommer att sakna tillhörighet och kan således inte bli mottagare av kampanjer/utskick, dessa finner ni under Admin - Medlemmar utan tagg.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss