Hur lägger jag in individuella rabattkoder i nyhetsbrevet?

Se först till önskad medlemsinformation, här rabattkod, är inläst i Rule som ett medlemsfält. Se efter under Medlemmar>Grupper och medlemsfält. Där har du eller skapar du en grupp, tex Personuppgifter som du sedan fyller med de medlemsfält du vill importera enligt bilderna nedan. 

Gruppen med medlemsfälten: 

Medlemsfält på plats:  


- För att sedan få in koderna i nyhetsbrevet, gå till e-postbyggaren där du skapar brevet och anger mottagare etc., och sätt markören där koden ska visas. 

- Gå sedan till övre vänstra hörnet i verktygsfältet och välj Lägg till medlemsdata och sök upp aktuella medlemsfältet rabattkod. Då kommer det medlemsfältet innehåll automatiskt hämta och matcha den informationen. Exempelvis kan det se ut så här: ”Tack för ditt köp. Använd följande kod för ditt nästa köp: [CustomField:Personuppgifter.Rabattkod]”. Resultatet blir att det kommer automatiskt hämtas en kod till varje person på din importerade tagg när mailet går ut live. 

Det finns ett annat alternativ också och det är om ni skickar in en lista med era unika rabattkoder till oss så lägger vi in dem i vår databas så att de kan användas löpande. Vi meddelar er när de är på väg att ta slut. Vi rekommenderar er att räkna ut i förväg hur många koder ni kommer skicka ut till era medlemmar, så skicka gärna så många du kan till oss. Tillsammans med koderna behöver ni meddela oss för vilken automation eller kampanj de ska till. Det går bra att skicka koderna som XSL-, CSV- eller TXT-fil.

Bästa hälsningar,

Rule team

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss